Informatie over veillig branden van kaarsen

 

Gebruiksaanwijzing kaarsen

Betekenis pictogrammen:

 

Laat kaarsen nooit zonder toezicht branden.

Brand kaarsen buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

My Moment Candles adviseert brandende kaarsen minimaal 10 centimeter van elkaar af te plaatsen. Kaarsen die te dicht naast elkaar staan, verwarmen elkaar en kunnen gaan druipen.

Plaats kaarsen nooit op een brandbare ondergrond of in de buurt van brandbare materialen, zoals gordijnen.

Plaats geen kaarsen op de tocht, zoals in of bij een raam- of deuropening. Kaarsen die op de tocht staan gaan vaak walmen en druipen.

Plaats kaarsen in een rechte positie. Kaarsen die scheef staan gaan vaak walmen en druipen.

Doof de kaars altijd met een kaarsendover en gebruik geen water. Blaas de kaars bij voorkeur niet uit. Dit voorkomt spatten van het warme kaarsvet.

Gebruik altijd een onbrandbare kaarsenhouder.

Leg geen afgebrande lucifer of andere materialen in het kaarsvet. Daardoor kan een tweede vlam ontstaan, waardoor de kaars onjuist opbrandt en kan gaan druipen of walmen.

De pit (het brandende gedeelte van de lont) mag 10 tot 15 millimeter zijn. Knip een deel van de pit af wanneer hij te lang wordt. Kaarsen met een te lange pit kunnen gaan walmen en flakkeren.

Verplaats een brandende kaars nooit.

Plaats kaarsen niet dichtbij een warmtebron zoals zonlicht, verwarming of open haard. Kaarsen die te dicht naast een warmtebron staan, kunnen gaan druipen.

Plaats de kaars (ook een afgevuld glas) op een onbrandbare onderzetter.

Gebruik een geschikte houder. Sommige kaarsen zijn alleen geschikt voor het branden in speciale houders, ter voorkoming van beschadiging van het oppervlak waar de kaars op staat.

Voor het aansteken: Als er decoratieve voorwerpen in de glazen houder met de kaars zitten, raden we u ten zeerste aan deze woorwerpen te verwijderen voordat u de kaars aanstekt, omdat er een risico bestaat dat ze ontbranden. Knip het lont af tot 0,5cm – 1cm. De kaars zal op deze manier rustig opbranden en hier win je brandtijd mee. De kaars 3-4 uur te laten branden. Hierdoor brand de kaars gelijkmatig op.
Bij een onrustige vlam: knip het lontje weer tot 0,5 - 1cm